Hvor mye koster en tatovering

Hvor mye en tatovering koster er et ofte stilt spørsmål uten noe enkelt svar. Det sier seg selv at prisen på en tatovering henger sammen med faktorer som størrelse og stil.
Pris på tatovering

Hvor mye koster en tatovering

Hvor mye en tatovering koster er et ofte stilt spørsmål uten noe enkelt svar. Det sier seg selv at prisen på en tatovering henger sammen med faktorer som størrelse og stil.
Pris på tatovering

Innhold

I tillegg skal vi se hvordan andre faktorer, som hudens mottagelighet for blekk og tatoveringsstudioets omdømme, påvirker hvor mye du må betale. Det kan være stor forskjell på hvor mye tatovører tar betalt, men basert på gjennomsnittet får du noen priseksempler for tatoveringer.

Tatovører kan ta i bruk ulike metoder for å regne ut hva en tatovering koster, slik som fastpris og pris per økt. Det er en fordel å skaffe en omtrentlig oversikt over hvor mye en tatovering kan koste hos ulike tatovører. Samtidig er viktig å vite at billig ikke alltid er bra, spesielt når det kommer til tatoveringer i utlandet.

Hva koster en tatovering – faktorer som påvirker prisen

Det er store forskjeller på hva en tatovering koster. Det handler i stor grad om hvor lang tid og hvor mange ressurser tatoveringen krever. En stor fargelagt tatovering, som en full sleeve, kan ta opptil en hel arbeidsuke å lage, og det går med mye blekk og flere tatoveringsnåler. For å vurdere hvor mye en tatovering vil koste, ser en tatovør dermed på flere faktorer som påvirker tids- og ressursbruken.

Prisen på en tatovering henger sammen med:

Det krever mye å lage et realistisk portrett med skyggelegging og farger. Her er det viktig at detaljene stemmer best mulig, og tatovøren trenger tid for å forberede seg godt. Selv om tatoveringen er liten, kan den derfor koste mer enn en svart-hvitt tatovering av et enkelt motiv som dekker et større område.

Tatoveringens plassering kan også påvirke prisen. Ikke alle områder er like enkle å tatovere, og det kreves mer planlegging og stor nøyaktighet for å få til et godt resultat.

Mange blir overrasket over at to personer kan få ulik pris for samme tatovering, men det har en naturlig forklaring og henger sammen med individuelle forskjeller.

For eksempel kan huden være mottakelig for og akseptere blekket raskt. Annen hud er mer motstandsdyktig, som gjør at det kreves mer tid og blekk for å fullføre tatoveringen. I tillegg varierer det hvor høy smertegrense hver enkelt av oss har. Er man sensitiv for smerte, kan det ta lengre tid å fullføre jobben og gi en høyere prislapp.

Billig og bra tatovering – er det mulig?

Det kan være store prisforskjeller mellom tatovører i Norge, og her spiller markedskreftene inn. Om en tatovør har få kunder, kan det være naturlig å skru ned prisen for å få flere tatoveringsjobber.

Dette kan for eksempel være nødvendig for nyetablerte aktører. På samme måte vil en tatovør som har opparbeidet et godt rykte, kunne ta høyere betalt og fremdeles fylle kalenderen.

Lav pris trenger derfor ikke å bety dårlig kvalitet. Samtidig kan høy pris indikere en erfaren tatovør med godt omdømme – det gir gode sjanser for at også du blir fornøyd med resultatet.

I utlandet kan det koste langt mindre for en tatovering enn i Norge. Har man planlagt å tatovere seg, kan det derfor være fristende å gjøre det under utenlandsreisen. Det finnes mange dyktige tatovører utenfor Norges grenser, men det kan være utfordrende å kontrollere kvaliteten på tatoveringsstudioet.

I Norge er det strenge hygienekrav, for eksempel knyttet til bruk av urene nåler, og det føres kontroll med tatoveringsstudioene. Manglende hygiene kan få alvorlige følger, og det er derfor viktig å sjekke hvilke regler som gjelder og hvordan disse overholdes i utlandet.

Selv om det kan være fristende å velge billigere alternativer, er det viktig å huske på at en tatovering er permanent og krever god kvalitet. Det samme gjelder også for lagring av personlige eiendeler. Å velge en pålitelig og trygg leverandør av minilager kan være avgjørende for å beskytte eiendelene dine. Flexistore.no tilbyr ikke bare rimelige og fleksible alternativer for lagring, men også sikre og klimakontrollerte lokaler som sikrer at eiendelene dine er beskyttet mot skade. Så ikke kompromiss på kvalitet når det gjelder både tatoveringer eller lagring av personlige eiendeler. 

Måter å regne ut hva en tatovering koster

Vi har allerede sett at det er flere faktorer som avgjør hvor lang tid en tatovering tar. Her skal vi se på ulike måter å estimere prisen deretter.

Minstepris

Uansett hvor liten tatoveringen er, må tatovøren utføre en del rutinemessige oppgaver. Strenge hygienekrav innebærer renhold mellom hver kunde og at en del annet utstyr bare kan brukes én gang. Tatovøren bruker også tid på å bli kjent med dine ønsker og gi deg nødvendig informasjon.

Derfor må du betale en minstepris – en startpris – selv hvis du bare ønsker en ørliten tatovering. Vanligvis tilsvarer minsteprisen 30 minutters arbeid og ligger et sted mellom 500 og 750 kroner.

Timepris

De fleste tatovører har en idé om hvor mye de ønsker betalt per time, noe som ofte henger sammen med etterspørsel og ferdighetsnivå. Denne informasjonen er sjelden direkte tilgjengelig, men er som regel med i beregningen når prisen for en tatovering skal beregnes. Vanligvis betaler man et sted mellom 1000 og 1500 kroner timen i Norge, men det finnes både dyrere og billigere alternativer.

Priser per økt / session

Store tatoveringer krever som oftest at man fordeler arbeidet over flere dager. Hvor mange økter som trengs vil være med i beregningen av endelig pris. Tatovøren kan vanligvis estimere antallet økter på forhånd, men jo større prosjektet er, jo vanskeligere er det å beregne hvor lang tid det vil ta.

Klar for å finne din tatovør eller behandler?

Vi hjelper deg å skaffe tilbud direkte fra tatoveringsstudioer eller klinikker ​

Tatoveringfordeg.no setter deg i kontakt med de beste tatovørene eller klinikkene i ditt område. Tjenesten er gratis, enkel og helt uforpliktende

Faste priser

Alle faktorene som påvirker tids- og ressursbruken for en tatovering, gjør at du vanligvis først får vite eksakt pris når tatoveringen er fullført.

Ønsker du en liten eller mellomstor tatovering, kan tatovøren i noen tilfeller gi deg en fastpris på forhånd. Han eller hun vil basere prisen på informasjon om motiv, størrelse og plassering.

Ved større prosjekter er det flere usikkerhetsmomenter, som hvordan huden vil reagere på blekket, og derfor er det ikke vanlig å prise slike tatoveringer med fastpris.

Priseksempler på tatoveringer

Selv om det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye en tatovering vil koste, er det mulig å gi noen generelle føringer:

Uansett hvor liten en tatovering er, vil den koste tilsvarende minsteprisen, som regel et sted mellom 500 og 750 kroner.

En liten tatovering med enkle svart-hvitt linjer koster vanligvis fra 1000 til 2000 kroner. Dette kan for eksempel være en enkel rose på 10 x 5 cm på skulderen, armen eller i nakken.

Gjennomsnittlig betaler nordmenn mellom 2000 og 5000 kroner for en tatovering.

For tatoveringer som dekker et større område kan man regne med å betale alt fra 15 000 til 100 000, avhengig av stil, detaljer, farger og individuelle forskjeller. En detaljrik ”full sleeve” ligger for eksempel på omkring 50 000.

Jeg har en tatoveringsidé og ønsker å vite pris

For å få bedre oversikt over priser, er det lurt å hente inn tilbud fra flere tatoveringsstudioer. Ved å fortelle hva du tenker om motiv, stil og størrelse, gir du studioet mulighet for å gi deg et prisestimat. Alternativt kan du skaffe oversikt over hvordan tatovøren regner ut pris, for eksempel ved å spørre om minstepris eller timepris.

Tjenesten vår gjør det enkelt for deg å komme i kontakt med tatoveringsstudioer i ditt nærområde. Bruk knappen under for å komme i gang.

Matias

Matias

Innholdsprodusent hos tatoveringfordeg.no